Translate

Zoeken in deze blog

dinsdag 17 maart 2020

Zeeviswedstrijd Visclub Oebele. 14 maart 2020

De 1e zeeviswedstrijd van Visclub Oebele. Natuurlijk hebben we eerst even overlegd of het wel door moest gaan.
Maar met nog geen tien man op de Waddendijk, met minimaal 30 meter tussenruimte, ver van de bewoonde wereld, dat leek ons toch wel verantwoord. Ook omdat ik een dag eerder nog moest lesgeven waarbij er elke 45 minuten 25 leerlingen mijn lokaal in- en uitstromen en op deze dag alle kroegen en restaurants in Nederland nog open zijn. Met de kennis van nu hadden we wellicht anders beslist maar ja, achteraf is mooi wonen…..

De weergoden zijn ons gunstig gezind, een zonnetje en zuidoosten wind in de rug waardoor we lekker achter de dijk in de luwte staan. We vissen van laag naar hoog water. De eerste twee uur komt er regelmatig hier en daar een vis omhoog, het loopt niet storm maar wel mooie botten van 30+ cm. Na twee uur begint het flink te stromen en gaat de vis volop te azen. Elke worp leverde me vis op. Soms eentje, regelmatig een doublet en 1 keer zelfs drie tegelijk en dat is hard werken als je met twee hengels vist. De vangst? Alleen maar bot al wist Atte wel opeens twee puitalen omhoog te toveren. Opvallend genoeg zijn het nu vooral botten rond de 20 cm met uitzondering van Marten die een abonnement heeft op botten boven de 30 cm. Het laatste uur (wij vissen vijf uur) nemen de vangsten af en bij het fluitsignaal komt zelfs geen enkele vis meer omhoog. Precies op tijd gestopt dus.

Uiteindelijk bleek op 1 man na iedereen meer dan vier meter vis op de kaart te hebben. Atte en Laas halen het podium met 485 en 511 cm vis. En ja hoor, een eerste plaats voor mij met 576 cm en 27 botten. Wat een topdag! 


Groet, Ronnie van Beem

Geen opmerkingen:

Een reactie posten