Translate

Zoeken in deze blog

zondag 13 september 2009

Brasem vissen in Friesland, Dokkumer Ee 12-9-2009

1 Jan Hoff 2 Piet Topma 3 Ronnie van Beem 12-9-2009
De twee ronny`s




Hallo mensen, Wij zijn vandaag weer aan het vissen geweest op brasem met onze visclub. Vanmorgen om zes uur waren wij met bijna alle leden aanwezig bij de Dokkumer Ee, locatie Leeuwarden (Snakkerburen). Alle viskarren werden weer volgeladen en nadat Ronnie van Beem met de lotjes langs was geweest, konden wij onze plaats opzoeken aan de waterkant. We konden het vanmorgen rustig aan doen want het was nog donker. Ik was om half zeven al klaar en toen begon het lange wachten. De vis die zat er wel want die sprong in behoorlijke aantallen boven water maar dat was allemaal klein spul. Geen dikke brasem want dat zie je meteen. Zeven uur, daar ging het fluitsignaal van onze secretaris. Wij konden er weer plat voor want er stonden weer heel wat mensen in rij voor een top vijf klassering in het algemeen klassement. We moesten nog twee wedstrijden zoetwatervissen en het was nog lang niet beslist wie er op welke plaats zou eindigen. Ik pakte mijn Bolo hengel en gooide in, het zweet stond mij toen al op het voorhoofd. Ik kon vandaag ook voor de derde plaats vissen in het klassement, dus ik moest er vol tegen aan. Diegenen die zo dicht bij elkaar staan, zijn ook niet de slechte vissers van onze club. Maar ja, ze kunnen allemaal wel goed vissen als ze hun dag maar hebben en dat telt voor mij meestal ook. De eerste vis melde zich al vlug maar het was een kleintje. Mijn buurman Piet Topma begon ook vis te vangen, eerst van dat kleine grut maar al gauw werden ze groter en de eerste brasem zat al snel in het net en even later ving hij ook nog een mooie snoekbaars. Een toevalstreffer natuurlijk want wij zaten op brasem te vissen maar het gebeurt wel eens vaker. Ali Dijkstra, mijn buurvrouw kon ze vandaag ook aardig vangen en dat is een hele tijd geleden. De laatste jaren wilde het niet zo erg maar dat had ook zo zijn redenen. Ik vroeg aan haar of Jan Hoff, die een eind verderop zat, ook ving. Volgens haar niet maar ik dacht van wel want als hij niet goed vangt, begint hij te mopperen en wordt hij onrustig en dan hoor je hem wel. Wij hebben hem de hele ochtend niet gehoord en later bleek ook wel dat mijn vermoeden klopte als een bus, uiteindelijk ken je je vismaten wel. Er werd overal wel vis gevangen maar de brasem had er gewoon geen zin in. Die dagen heb je maar dat is hier al een paar weken zo. Hier en daar werd er een brasem gevangen maar niet in die aantallen die wij gewend zijn aan de Dokkumer Ee. Het is een heel mooi en goed viswater. Dat is het ook altijd al geweest maar zoals overal moet je de visstekken weten te vinden.

Hennie Zuithoek met een mooie Brasem

Tjerk Douma die zijn vader vandaag even visles heeft gegeven (zo zei hij) dacht vandaag in aanmerking te kunnen komen voor de grootste brasem van het jaar met een prachtige vis van 53 cm maar hij moest zijn meerder erkennen in Hennie Zuidhoek die er niet veel gevangen had maar wel een hele mooie dikke brasem in het visnet had, die uiteindelijk naar goed meten, een halve centimeter langer was (53,5 cm). Nadat de prijzen uitgereikt waren door Ronny Dijkstra, onze Penningmeester, gingen wij toch wel weer met een goed gevoel naar huis. Het was een mooie en toch ook wel weer een gezellige dag. De ene denkt dat hij niet meer kan vissen en met de ander gaat steeds beter, nou dat zien wij de volgende wedstrijd wel weer.

enkele leden van visclub oebele

1 Jan Hoff 7580 kg2 Piet Topma 4600 kg3 Ronnie van Beem 4510 kg Totaal aantal gevangen vissen van 15 cm en groter: 261.Tussenstand na zes van de zeven wedstrijden(top 3):1 Ronnie van Beem 67 punten2 Piet Topma 66 punten3.Anne Dijkstra 59 punten Volgende wedstrijd aan het Van Harinxsmakanaal bij Midlum 3 oktober 2009. Wedstrijd.

Tot ziens Anne