Translate

Zoeken in deze blog

zondag 25 mei 2014

Visclub Oebele zoetwaterwedstrijden mei 2014

Voor mei 2014 stonden er twee zoetwaterwedstrijden op het programma.
Op 10 mei de 1e wedstrijd aan het Djippe gat te Drachten. Het proefvissen gaf een wisselend beeld. Anne Dijkstra wist aardig te vangen maar ik zelf ving in drie uur vissen met twee hengels helemaal niks! Al snel bleek dat er een groot verschil zat tussen de ene en de andere kant van het parkoers. Daarom werd besloten het parkoers zo dicht mogelijk bij de Drachtstervaart uit te zetten. De verwachtingen waren niet al te groot want door de werkzaamheden aan de Drachtstervaart en het baggerstorten is het water aanzienlijk vertroebeld. Duidelijk is wel dat bij een hoog nummer de kans op succes aanzienlijk toeneemt. Het lot is mij gunstig gezind; van de tien stekken trek ik nummertje acht. Het lijkt wel herfst; een graadje of 10, gure wind en zo nu en dan een flinke regenbui. De eerste uren  krijg ik geen enkel bewijs. En niet alleen ik, alleen Ronny Dijkstra blijkt een mooie blei in het net te hebben. Dan na twee uur dan toch de lang verwachte rammelaar en de eerste brasem is een feit. Langzaam maar zeker vang een ieder een visje maar het blijft mager. Zelf weet ik de vis toch een beetje aan de praat te krijgen en ik vang zelfs twee brasems binnen enkele minuten. Ronny weet nog een mooie 70-er snoekbaars op de vaste stok te haken. Maar een spectaculaire dril eindigt helaas in lijnbreuk. Uiteindelijk eindig ik op zes brasems en twee bleien. Ronny Dijkstra scoort een fraaie derde plaats terwijl hij toch het laagste nummer had geloot. Jappie Zuidhoek buit nummertje tien (de kopstek) prima uit door een 1e plaats te scoren met tien brasems. Piet Hoekstra neemt met een brasem van precies 50 cm de leiding voor de trofee voor de grootste brasem. Het podium:  
                                                                                                                                                                                   

1. Jappie Zuidhoek       8400 gr.

2. Ronnie van Beem     4620 gr.
3. Ronny Dijkstra         2760 gr.                                                                                                                                                                                                                                                                                      
  1. De 2e wedstrijd visten we aan het Van Harinxmakanaal te Leeuwarden. Deze stek was ook het parkoers voor het WK Dames in 2012. Een prima water voor onder andere grote brasem maar het kan hier de ene dag fantastisch zijn en de andere dag bagger. Afwachten hoe het dus dit keer zou gaan. Tegen de voorspelling in is het prima weer. Volop zon en een licht zijwindje en ik kom dan ook met een flink verbrande nek thuis. Al na een kwartier staat mijn feeder te rammelen en is de 1e brasem binnen. Ook Ronny Dijkstra ziet ik binnen het half uur twee keer een brasem scheppen. Het mooie begin krijgt echter geen vervolg. Pas als halverwege de wedstrijd het bootverkeer op gang komt, begint de vis een beetje te bijten. Ali Dijkstra vangt  ook nog een mooie paling, jammer dat deze niet meetelt. Bijna niemand weet echter verder brasem te vangen dus ik blijk met zeven slijmjurken hele goede zaken te doen. De grootste meldt zich drie minuten voor het einde van de wedstrijd. Soms zit het mee. Onze kampioen Anne Dijkstra is beide keren de grote verliezer door achterin te eindigen. “het ene jaar is het ander niet” verzucht Anne en zo is het maar net. Het podium geeft een bekend beeld:                                                                                                                                                                    


  1. Ronnie van Beem 4755 gr
  2. Ronny Dijkstra     1900 gr
3 Jappie Zuidhoek   1090 gr                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Groet, Ronnie van Beem                                              

Geen opmerkingen:

Een reactie posten