Translate

Zoeken in deze blog

maandag 20 december 2010

ZEEVISSEN: KUSTVISSEN IN FRYSLÂN

PhotobucketStranden kent Friesland niet – daarvoor moet je toch echt overvaren naar de Waddeneilanden – dus in dit artikel gaan we niet strand- maar kustvissen. De kilometers dijken en havenhoofden bieden hier tal van mogelijkheden voor.



Jan de Bruin is zeevisser in hart en nieren en laat je in dit artikel zien dat je in het Friese met licht materiaal heerlijk vanaf de kust kunt zeevissen. Hieronder nog wat bonustips!

Photobucket

Met kleine haken (maat 8 of 10) vang je doorgaans meer vis! Een oude wijsheid luidt: met kleine haakjes kun je grote vissen vangen, maar met grote haken geen kleine vissen! KLOPT ALS EEN BUS

Photobucket

Zeepieren zijn ook aan de Friese kust een ongeslagen topaas voor vrijwel alle vissoorten. Het zelf steken van zeeaas is langs de Friese kust trouwens gewoon toegestaan.

Photobucket

De Friese kustlijn bestaat voor een groot deel uit prima bevisbare dijken. Was het hier een hele tijd lang niet al te best qua vangsten, de laatste jaren wordt weer steeds meer vis gevangen. Zeker de moeite waard dus!


Photobucket

Jan de Bruin met twee fraaie botten die hij aan een heavy feederhengel ving. "Dat kan hier in Friesland prima, dat vissen met licht materiaal. Er staat namelijk relatief weinig stroming onder de Friese kust. Wat dat aangaat is het hier heel anders dan langs de Noordzeestranden."


Sportvisserij nederland

Jan de Bruin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten