Translate

Zoeken in deze blog

zondag 20 september 2015

Viswedstrijd Dokkumer Ee 19 september 2015



Toen we aankwamen bleek het behoorlijk te stromen en dat belooft vaak veel goeds.
Vanaf het begin was het dan ook onmiddellijk raak en dat ging de eerste twee uur continue zo door. Helaas bestond de vangst alleen maar uit voorn(tjes) en blei(tjes).

Toen de stroming afnam, werden de aanbeten ook minder maar toch werd er door een ieder nog steeds met enige regelmaat vis gevangen. Zo wist Ronnie van Beem met de feeder op 43 stuks uit te komen en Anne Dijkstra op 38 stuks. Onder andere Hennie en Jappie Zuidhoek had er nog (veel) meer maar die hebben we niet geteld. Natuurlijk lukt het altijd wel iemand om dan toch een grote vis te vangen, zo had Jappie een brasem van 48 cm en ook de baars van 33 cm die Atte de Vries ving was opvallend. Het weer was prima, weinig wind, veel zon, kortom aangenaam najaarsweer. Dit samen met het feit dat iedereen toch wel aardig vis wist te vangen, maakte van deze dag een mooie geslaagde visdag. Aan de rechterkant van het parkoers werd gemiddeld toch wat grotere blei gevangen, daar kwamen dan ook de 2e en 3e prijs vandaan.
Net als vorig jaar waren de kop- en staartstek weer goed voor de 1
e en 2e plaats. Jappie Zuidhoek deed hele goede zaken voor het eindklassement door de wedstrijd te winnen. Met nog één wedstrijd te gaan, heeft hij drie punten voorsprong op de concurrentie. Nog drie man kunnen kampioen worden, dat wordt dus nog spannend de laatste wedstrijd bij Midlum. Het podium:


1. Jappie Zuidhoek   4110 gr.
2. Piet Hoekstra        3365 gr.

3. Anne Dijkstra       2910 gr.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten