Translate

Zoeken in deze blog

zondag 6 oktober 2013

Viswedstrijd Van Harinxmakanaal Deinum 5 oktober 2013



                                                                                    
                  De tijd vliegt voorbij. Alweer de laatste zoetwaterwedstrijd van 2013. Na jaren vissen we weer eens bij Deinum.
In het verleden hebben we hier nooit geweldig gevangen maar tijd heelt alle wonden. De mist en de ochtendschemer creëren op het wedstrijdparkoers een geheimzinnige sfeer.

 
              Twee wedstrijden terug leek het kampioenschap een gelopen koers voor Anne Dijkstra. Maar door een tragische gang van zaken moest hij de vorige wedstrijd aan zich voorbij laten gaan waardoor opeens Piet Hoekstra en ondergetekende ook nog kans maken op de hoogste trede van het podium. Er zit geen enkele stroming in het water. De afgeknipte rietstengels die in het water zijn gevallen drijven een uur later nog voor mijn neus. Meestal een slecht teken voor de vangsten. Tegenover mijn stek ligt een aanmeerpijler. Een perfecte plek om tegen aan te vissen.


. De negatieve verwachtingen komen helaas uit. Er wordt in het eerste uur niks gevangen! Het enige wapenfeit komt van Piet Hoekstra maar een wolhandkrab telt niet. Na bijna twee uur zowaar de eerste aanbeet en ook meteen raak. Opgelucht schep ik een mooie voorn van 26 cm. Vijf minuten later is het alweer prijs, nu een brasempje van 28 cm. Daarna valt het weer helemaal stil. In het restant van de wedstrijd wordt hier en daar een visje gevangen maar bijna allemaal klein spul. Ik ben spekkoper met twee (voor deze dag) redelijke vissen. Het eindsignaal komt voor de meesten dan ook als een verlossing. Tijd voor de weging. 
    . Zelf heb ik in de laatste vier uur nog een klein baarsje en drie bleitjes bij elkaar geschraapt. Totaal kom ik op 800 gram, genoeg voor de tweede plaats. Tjipke Douma heeft twee bleitjes in het net. 170 gram en genoeg voor de tweede plaats in de B-poule. Piet Hoekstra heeft ook twee vissen, een bleitje en een mooie baars van 30 cm. Jacob van der Bosch scoort 400 gram, vijf bleitjes, een mooie voorn en een eerste plaatst in de B-poule plus promotie naar de A-poule waarvoor hulde. Jappie Zuidhoek heeft zowaar als enige een kilo brasem in het net. Samen met een posje en twee bleitjes meer dan genoeg voor de eerste plaats. Ronny en Anne Dijkstra hebben beide enkele bleitjes maar Ali Dijkstra heeft er zeker een stuk of tien, helaas allen van bescheiden formaat maar wel een keurige derde plaats voor Ali. Na het nodige rekenwerk blijkt Anne

   Anne toch de kampioen te zijn van de zoetwatercompetitie. Een meer dan terecht resultaat. Anne gefeliciteerd! De uitslag: 
                                                                                                                                                                     
1.   Jappie Zuidhoek             1400 gr. (A)         

2.   Ronnie van Beem            800 gr. (A)
3.   Ali Dijkstra                      720 gr. (A)
4.   Jacob van der Bosch        400 gr. (B)
5.   Piet Hoekstra                   330 gr. (A)
6.   Anne Dijkstra                  240 gr. (A)
7.   Tjipke Douma                  170 gr. (B)
8.   Ronny Dijkstra                 100 gr. (A)
9.   Marten Douma                    --      (B)
10. Jan Mutsearts                      --      (A)


Ronnie van Beem
                                                                                                                                 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten