Translate

Zoeken in deze blog

maandag 19 november 2012

Zeeviswedstrijd Visclub Oebele 17 november 2012


De laatste viswedstrijd van het jaar alweer. Helaas wederom geen aanlandige wind en daar het de voorgaande dagen niet echt gewaaid heeft, belooft dit weinig goeds voor de vangsten.
Maar een dag aan zee met enkel gezellige vissers om je heen is ook geen straf. Helaas valt de opkomst een beetje tegen. Rob Ras is ziek, Tjerk Douma is jarig (juist een reden om het huis te ontvluchten, zou je zeggen) en waar is Rinus Sixma gebleven? Verder zijn alle echte zeevissers binnen onze club aanwezig. Eenmaal bij het parkoers besluit ik om maar vlakbij de hevel te gaan zitten. Om negen uur begint de wedstrijd. Rechts van me staat Jappie Zuidhoek en eind naar de links, aan de nadere kant de strekdam, Piet Hoekstra en Anne Dijkstra. De andere mannen zijn (buiten zicht) een heel eind verderop gaan zitten.


. Het eerste uur krijg ik één keer een zuivere aanbeet maar er hangt niets. Jappie komt al snel met een puitaal aanlopen. Hij wordt vandaag de puitalenkoning want hij weet er maar liefst vijf te vangen en verder helemaal niks. Maar even buurten bij de buren links. Anne heeft al een botje en Piet een puitaal. Dan komen er twee geuniformde mannen aanlopen. Politie? Nee douane die ook wel eens willen weten wat er gevangen wordt. Gelukkig proberen we niet vermomd als vissers een lading cocaïne het land binnen te smokkelen. Piet krijgt meteen beet en weet zowaar een driedradige meun boven water te toveren. Eenmaal terug bij de hengels, heeft bij mij ook de gong geklonken. Eerst een puitaal en even later zelfs een doublet van een puitaal en een bot van 26 cm en aan de andere hengel zowaar nog een puitaal. Helaas is het daarna weer gedaan met de pret. Piet weet halverwege de wedstrijd nog een doublet meun en puitaal te vangen. Met de vis gewikkeld in een doek loopt hij naar Anne om de vis te laten meten maar eenmaal bij Anne blijkt de puitaal uit de doek verdwenen. Ook niet slim om geen emmer mee te nemen. Niet weer vergeten Piet. Na het keren van het tij gaat Anne aan de ander kant de strekdam zitten. Meteen krijgt hij een ouderwetse rammel op zijn hengeltop en komt er een dikke bot omhoog. Helaas zal het bij deze ene bot blijven. De bot is zo en zo dun gezaaid vandaag. Er wordt deze dag voornamelijk puitaal gevangen en opvallend genoeg ook zes driedradige meuntjes. Zelf weet ik in de laatste drie uur nog twee puitaaltjes en een botje van maar liefst 13 hele centimeters te vangen. Vergeleken met mijn buren heb ik het niet slecht gedaan maar hoe is het de anderen vergaan? Ronny Dijkstra blijkt op de stek waar ik normaal altijd ga zitten slechts één puitaaltje gevangen te hebben. Tjip Douma heeft drie vissen gevangen maar Marten Douma is voor de tweede keer op rij de absolute winnaar met 164 cm vis. Zelf heb ik nog 119 cm bij elkaar weten te sprokkelen, genoeg voor een tweede plaats en Anne wordt derde met uiteindelijk 101 cm vis.
De uitslag:

1.    Marten Douma                164 cm              3 botten, 4 puitalen en 1 meun
2.    Ronnie van Beem            119 cm              2 botten en 5 puitalen
3.    Anne Dijkstra                  101 cm              2 botten, 2 puitalen en 1 meun
4.    Jappie Zuidhoek                82 cm              5 puitalen
5.    Piet Hoekstra                    79 cm              2 puitalen en 2 meunen
6.    Tjipke Douma                   65 cm              2 meunen en 1 puitaal
7.    Ronny Dijkstra                  18 cm              1 puitaal


Groet, Ronnie van Beem




Geen opmerkingen:

Een reactie posten