Translate

Zoeken in deze blog

dinsdag 9 oktober 2012

Van Harinxmakanaal Ritsumazijl 6 oktober 2012


Aan het eind van de zoetwatercompetitie hoop je op een spannende ontknoping waar in de laatste wedstrijd de degens nog eenmaal gekruist worden en de beste strijder zijn laatste beslissende slag slaat. Niets is echter minder waar dit seizoen.
Ridder Van Beem was weer eens oppermachtig en heeft al zijn opponenten al ver voor het einde vakkundig neergeknuppeld. Jappie Zuidhoek en ondergetekende maakten weliswaar nog een theoretische kans maar dan moesten we 1e worden met meer dan 20 kilo verschil op Van Beem die 6e of lager moest eindigen. Als je weet dat we aan het Van Harinxmakanaal bij Ritsumazijl over het algemeen met zijn allen nog niet eens 10 kilo vangen dan heb je het dus zo ongeveer over het vinden van een politicus die de waarheid spreekt , een verzekeraar die zijn woekerpolisklanten volledig terugbetaald of een bankier die een bonus weigert, schier onmogelijk dus.


Ook in de B-poule geen spannende strijd. Jacob was dit seizoen oppermachtig in de B-poule en zal promoveren naar de A-poule, hij kan zich zelfs veroorloven om vandaag niet aanwezig te zijn. Visvrouwen Hennie en Ali gaan vandaag de strijd aan om de bonnen van de B-poule.Vandaag dus geen echt spannende strijd maar gewoon een dagje gezellig vissen wat ook altijd prima lukt bij Oebele. Tien man sterk verzamelen we om 7u bij de waterkant. 
De wedstrijd van vandaag kent twee gezichten. Van 7u tot 10u komt de regen met bakken uit de hemel, staat er nauwelijks stroming en staat meer dan de helft van de vissers na 3 uren nog op de 0. Na 10 uur schijnt de zon, stroomt het en vangt iedereen een paar visjes.
Van Beem heeft vandaag  een prive wedstrijdparcours gevonden met 100 meter links van hem alleen maar dichtgegroeide rietkragen en rechts van hem pas op 50 meter Rob Ras. Een prima uitgangspositie voor zijn persoonlijke missie van vandaag: minimaal 1 brasem vangen. Dat is hem namelijk na drie wedstrijden op dit water nog niet gelukt. Voor iemand met zijn staat van dienst natuurlijk een twijfelachtig resultaat wat hij maar wat graag wegpoetst. Als ik na bijna 4 uur vissen even kom buurten blijkt hij nog steeds op de 0 te staan en is druk in de weer met hengels en snoertjes. Zo druk dat hij zijn rammelende hengel pas erg laat opmerkt. Een gemiste kans… Zelf heb ik 2 brasems en 2 bliekjes in het net en er lijkt dus geen vuiltje aan de lucht.Teruggekomen bij mijn hengel vangt buurman Keimpe die op de kopstek zit zijn eerste vis. Een prachtige baars van een centimeter of 25. Keimpe is in de veronderstelling dat baars niet telt en wil hem teruggooien. Net op tijd vertel ik dat baars gewoon meetelt.
Vlak daarna een mooie kromtrekker bij mij, slaan en hangen. Het vertrouwde kopschudden doet zich voor en ik weet dat er een mooi formaat brasem hangt. Maar dan ineens valt de spanning op de hengel weg, de vis is los. Mijn haak blijkt volledig rechtgebogen te zijn. Tja, misschien dan toch iets te haastig ingehaald of misschien een slechte kwaliteit haak? Ach, nieuwe onderlijn erop met een stevige haak en weer verder. Maar ook de volgende mooie aanbeet schiet los, grrrr… 2 mooie vissen gemist.
Het laatste uur vang ik toch nog een halfwasje erbij en vangt buurman Keimpe nog een hele beste brasem van meer dan 1,5 kilo en pakt een mooie 2e plaats. In de B-poule vist Ali Hennie naar huis. En tot slot knuppelt ajacied Van Beem voor de laatste keer dit seizoen iedereen van zijn kist door vlak voor tijd nog 2 dikke kiloplus brasems te pakken. Missie geslaagd.  


Daguitslag:

1.   Ronnie van Beem           2260 gr.
2.   Keimpe Faber                 1860 gr.
3.   Ronny Dijkstra                1770 gr.
4.   Jappie Zuidhoek            1570 gr.
5.   Piet Hoekstra                    360 gr.             


Groeten,
Ronny


  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten