Translate

Zoeken in deze blog

zondag 19 juni 2011

Zwette Reduzum/Wijtgaard 15 juni 2011

aan de zwette met de H S V LEEUWARDEN


Alweer de derde woensdagavond dat we gaan koppelvissen. Leuk zo’n woensdagavond vissen, maar ook altijd even stressen om op tijd te komen. Bij mij verloopt dat ongeveer zo:

Uurtje eerder van je werk weg, half vijf thuis, koken, 16.55u eten, 17.10u vrouw en kind nog een knuffel geven, 17.11u in de auto (visspullen gisteravond al ingeladen), 17.13 wachten voor dicht spoor, 17.16u stoplicht, 17.18u slome bus bij bushalte, 17.20u lesauto grrrr…, 17.21u achterlijke #$%#$!!!! fietser voor mijn auto langs.
17.24u kom ik eindelijk bij Anne aan, snel zijn spul inladen en wegwezen. Terug door de stad weer vast in het verkeer, stoplichten, bruggen en achterlijke brokkenmakers.
Enfin, slechts 2 minuutjes te laat komen we aan, maar natuurlijk krijgen we de volle lading. ‘ Oek altijd utselfde met die Diekstra’s’
De lol zit er nu al in. Weer een leuke club mensen van een man of 15 en 1 hond, want ook vandaag mag Kruimeltje het fort van Jan Mutsaars bewaken. En alsof dat nog niet genoeg is heeft Jan ook een vismaat meegenomen, die echter niet meevist. Ik gok dat zijn niet vissende vismaat Kruimeltje in bedwang moet houden.
Zwette Reduzum/Wijtgaard
Bij de loting zijn de eerste 2 stekken al gereserveerd voor Anne en Keimpe. Anne is net aan zijn oog geopereerd en mag niet tillen en vooroverbuigen. Hij gaat dus op de grote ‘ ‘gehandicapten’ steiger met Hennie op de vaste stok naast hem. Hennie gaat de brasems voor Anne scheppen. En Anne heeft me al beloofd dat hij die zeker gaat vangen, want hij kan nu eindelijk de top van zijn hengel weer zien…
Keimpe is net aan zijn been geopereerd en heeft wat meer ruimte nodig voor zijn gipsbeen en zit dus op de 2e grote steiger. De rest van het parcours bestaat uit kleine vissteigers die zo’n 15 meter uit elkaar liggen. Vijgeboom heeft alles weer top geregeld en is inmiddels met de loting begonnen. Ik kom op plek 13 terecht. Naast mij op de kopstek Rob Ras, op 12 Peter van der Veen en op 11 en 10 Piet T. en Piet H.
Twee plekken zijn nog leeg, Germ Postma is met zijn auto langs alle visstekken gereden en we zijn bang dat hij ergens in de berm ligt te pitten in zijn auto. Maar na een kwartiertje komt hij dan toch terug, hij kon niet keren of zoiets. Germ is nog net op tijd terug om vanaf het begin mee te kunnen vissen. Dat geldt niet voor Gert Jan de Jong; die mist het eerste half uur omdat hij het niet kon vinden. Enfin met 14 man zijn we uiteindelijk helemaal klaar voor de vis, maar de vis niet voor ons.
De brasem laat zich niet veel zien vandaag. Wel hier en daar wat kleine vis. Zelf vang ik het eerste half uur een dikke platte en een halfwas brasempje. Maar dan valt het stil. Wel wat van die kleine felle irritante tikken waar je niet op kunt slaan. Kleine visjes… Na een uur ga ik over op de vaste stok en al driftend pak ik de kleine visjes (10-15cm) nog aardig mee en af en toe ook een paar van een slagje groter.
Als op een gegeven moment de stroom er ook nog uit gaat, is het echt volledig over en komt er nog maar weinig vis boven.
Zwette Reduzum/Wijtgaard
Als om 21.30 het fluitsignaal gaat, heeft iedereen vis, weer geen nullen, maar ook helaas niet veel vissers met dikke platten. Anne blijkt 2 dikken platten gepakt te hebben en pakt samen met Hennie de hoofdprijs. Wie tweede wordt is bij de koppeling achteraf nog even spannend. De vismaat van Jan Mutsaars trekt de nummers. Hij loot Hans en Keimpe aan elkaar. Met nog 4 vissers in het zakje heeft alleen Jan Mutsaars genoeg gewicht om mij boven Hans en Keimpe te laten eindigen. En jawel het ongelooflijke gebeurt weer. Voor de derde woensdag op rij wordt ik aan Jan Mutsaars gekoppeld.
We zitten nog een kwartiertje na als de grote verhalen komen. Anne vertelt over een snoek die vlak voor de kant bovenop zijn voorn van 25 cm sprong. Tot teleurstelling van
Zwette Reduzum/Wijtgaard
enkele nieuwsgierige toeschouwers wist Anne de voorn uit de bek van de snoek te rukken. Maar Anne was alleen maar blij want elke gram telt tenslotte. Hans vertelt verhalen over hoe grote jongens als Peter vd Willik kilo’s wormen in superkorven over een afstand van 95 meter binnen een vierkante cm kunnen gooien. Tja, er valt nog genoeg te leren dus.
Over 2 weken eerst maar weer gezellig vissen in het van Harinxmakanaal bij Ritsumazijl waar we de koppelcompetitie gaan afsluiten met een borrel en een hap.
Tot nu toe hebben er 21 vissers meegedaan. Het zou leuk zijn als we met zo’n grote groep de laatste wedstrijd kunnen afsluiten.

Groeten Ronny

Geen opmerkingen:

Een reactie posten